top of page
overzicht MCT praktijk buitenkant.png

Over MCT
Streven naar kwaliteit in zorg. 

Binnen MCT werken er verschillende (para)medische disciplines om op die manier een breed scala aan diensten aan te bieden. 
Indien nodig, afhankelijk van de specifieke situatie van de patiënt(e), is er een integratie van verschillende disciplines. Door onderlinge samenwerking en het delen van kennis en middelen, kunnen nieuwe inzichten worden verkregen die de grenzen van onze individuele vakgebieden overstijgen. Op die manier trachten we de kwaliteit en efficiëntie van het behandeltraject te optimaliseren. 

Ontstaan MCT

Na zijn studies als kinesitherapeut en chiropractor, waarin hij zich specialiseerde in de klinische diagnose en behandeling van nekproblemen en rugklachten, richtte Mattijs Clijsters in 2014 in Tremelo ‘Clijsters chiropraxie, rug- en nekpraktijk’ op.
 
Sinds de start van de praktijk werd er nauw samengewerkt met huisartsen, kinesitherapeuten, specialisten, en andere disciplines. De meerwaarde voor de patiënt van inter- en multidisciplinaire samenwerking is onmiskenbaar. Door de jaren heen groeide dan ook het idee en de vraag om binnen éénzelfde centrum verschillende disciplines samen te brengen, waarbij deze echt als een team functioneren. Met één gemeenschappelijk doel: de gezondheid en levenskwaliteit van de patiënten te verbeteren.


Daarom werd in 2020 ‘Clijsters chiropraxie’ verder uitgebouwd en omgevormd naar MCT (Multidisciplinair Centrum Tremelo), waarbij het aanbod voor de patiënten werd uitgebreid met kinesitherapie, psychologie, logopedie, en coaching (loopbaanbegeleiding en stress- en burnoutcoaching).

WEBSITE_CLIJSTERS-2199.jpg
bottom of page