top of page

Kinesitherapie

_DSF2163-Edit-Edit.jpg
_DSF2124-Edit.jpg

Kinesitherapie MCT richt zich op

Algemene kinesitherapie

Functionele revalidatie

Dry needling

Sportkinesitherapie

Postoperatieve revalidatie

Manuele therapie

Praktisch

Breng volgende documenten zeker mee voor de eerste sessie kinesitherapie:

  • Identiteitskaart

  • Voorschrift van de arts (max. 2 maanden oud)

  • Klevertje van de mutualiteit

  • Medische gegevens indien beschikbaar (verslagen, beelden en resultaten van onderzoeken, operatienummer)

Graag aangepaste kledij (sportief) voor de behandelingen/oefentherapie.

Over Thibaud Schilders

_DSF2057-Edit.jpg

Thibaud Schilders studeerde af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven met specialisatie in Musculoskeletale Revalidatie en Sportkinesitherapie.

In 2023 behaalde hij het Postgraduaat Manuele Therapie aan de Universiteit Antwerpen.
 
Naast Algemene Kinesitherapie, Sportkinesitherapie en Manuele Therapie kunnen patiënten bij Thibaud ook terecht voor Revalidatie (o.a. postoperatief).
 
Thibaud heeft een uitgebreide achtergrond in verschillende sporten wat bijdraagt tot een kwaliteitsvolle kinesitherapeutische behandeling bij sportletsels.
 
Eén van de behandelmethodes die door hem worden gebruikt is ‘dry needling’. Dit is een methode waarbij bepaalde spieren, verantwoordelijk voor uw pijn, met een fijn naaldje worden aangeprikt, dit met als doel de spieren snel en langdurig te ontspannen.
 
Op 1 oktober 2020 is hij begonnen als kinesitherapeut in het team van Multidisciplinair Centrum Tremelo. Thibaud is gedeconventioneerd.

Over Truus Minten

_DSF2075-Edit.jpg

Truus Minten is afgestudeerd aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie musculoskeletale revalidatie optie sport.

Truus is al 15 jaar gepassioneerd door volleybal op hoog niveau. Door via deze weg in contact te komen met kinesitherapie is haar interesse hierin, met in het bijzonder sportrevalidatie, ontstaan.

Je kan bij Truus terecht voor algemene kinesitherapie, sportrevalidatie, functionele revalidatie, postoperatieve revalidatie,…
Truus is gedeconventioneerd.

Tarieven en Terugbetaling

2024:

Eerste afspraak nieuwe patiënt: 45 €
Vervolgafspraak: 35 €
 

De kinesitherapeuten van MCT zijn gedeconventioneerd. U vindt de terugetalingstarieven en remgeld op de website van het RIZIV via volgende link.

Afspraak maken

Contact

Bedankt voor uw inzending!

bottom of page